Monday, July 28, 2008

PENGABUNGAN UMNO-PAS?

Aku bersetuju 100% sekiranya UMNO dan PAS dapat bergabung dalam satu organisasi Melayu terunggul yang rata-ratanya akan mempertahankan maruah bangsa, agama ISLAM dan tanah air. Apakah implikasi sekiranya dari dulu sehingga kini orang Melayu berpecah? Yang aku nampak hanya bangsa lain akan bertepuk tangan dan menyambutnya dengan kepuasan pada hati sanubari mereka supaya mereka dapat melalaikan bangsa kita Melayu dengan hiburan, rasuah dan sebagainya yang penting bagi mereka......mereka dapat takluki ekonomi tanah air kita dengan cara mereka tersendiri tanpa menghiraukan peradaban agama ISLAM dan adat bangsa Melayu.

Kita mahu mempertahankan Melayu sebagai bangsa bermaruah dan ISLAM adalah pegangan kita. Aku sebagai ahli UMNO amat bersyukur dengan kebijaksanaan para pemimpin yang terdahulu yang dapat memikirkan wawasan bangsa nya. Cuba kita bandingkan negara kita dengan negara-negara luar? Penderitaan, kebuluran, peperangan, kedaifan dan sebagainya dapat kita lihat contohnya di Dafur, Palestian, Lubnan dan lain-lain. Maksud aku, Malaysia boleh di katakan 'selamat'.

Sudah tiba masanya kita bersatu, tak usah kita nak lerai-leraikan permulaan yang baik dengan mengimbas kembali apa yang di katakan perpecahan. Maksud aku pihak media pun kena ikhlas dalam menyusun kata-kata bahasa dan jangan sampai mengelirukan rakyat jelata yang mahu di pimpin secara jujur dan ikhlas. Sekiranya dah berhajat untuk bersatu, kita sama-samalah mencari jalan terbaik bagaimana bangsa Melayu boleh bersatu.

Dalam memimpin jangan sesekali dalam niat kita ada kepentingan. Kepentingan inilah yang akan merugikan bangsa Melayu dan mencabar ISLAM itu sendiri. Keikhlasan kita memimpin adalah asas perjuangan setiap bangsa di pelusuk bumi Allah SWT.

BERSATU KITA TEGUH BERCERAI KITA ROBOH